Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Gulaszowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 0,5 kg.
ziemniaki 0,5 kg
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2 kostki
cebula czerwona 2 szt.
papryka czerwona 1 szt.
pieczarki 0,5 kg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
czosnek 2 ząbki
marchew 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Gulaszowa

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę.Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pieczarki umyć i pokroić na 4. Z papryki usunąć gniazdo, umyć i pokroić w paski. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem obsmażyć na oliwie. Przełożyć do garnka i zalać 6 szklankami wody,zagotować dodać 2 kostki rosołowe, liść laurowy zielę angielskie i marchewkę oraz pieczarki.Gotować aż mięso będzie miękkie ok 15minut na średnim ogniu, dodać ziemniaki, paprykę i cebulę.Gdy warzywa zrobią się miękkie dodać koncentrat pomidorowy i czosnek gotować jeszcze 12 minut. Doprawić i wymieszać.




Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak