Zupa Gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    0,5 kg.
  • ziemniaki

    0,5 kg
  • kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)

    2 kostki
  • cebula czerwona

    2 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • pieczarki

    0,5 kg
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt.
  • czosnek

    2 ząbki
  • marchew

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę.Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Pieczarki umyć i pokroić na 4. Z papryki usunąć gniazdo, umyć i pokroić w paski. Marchew obrać i pokroić w kostkę. Mięso pokroić w dużą kostkę, oprószyć solą i pieprzem obsmażyć na oliwie. Przełożyć do garnka i zalać 6 szklankami wody,zagotować dodać 2 kostki rosołowe, liść laurowy zielę angielskie i marchewkę oraz pieczarki.Gotować aż mięso będzie miękkie ok 15minut na średnim ogniu, dodać ziemniaki, paprykę i cebulę.Gdy warzywa zrobią się miękkie dodać koncentrat pomidorowy i czosnek gotować jeszcze 12 minut. Doprawić i wymieszać.




Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat