ZUPA GULASZOWA

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kie?basa toru?ska

    1 sztuka
  • przecier pomidorowy

    1 opakowanie
  • mi?so gulaszowe

    500 gram
  • przyprawa uniwersalna

    1 ?y?ka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól

    1 ?y?eczka
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • olej

    1/4 szklanki
  • pieczarki

    1 kg
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 ?y?eczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - ZUPA GULASZOWA foto
Kie?bas? i mi?so kroj?, a nast?pnie podsma?am na niewielkiej ilo?ci oleju.
Krok 2 - ZUPA GULASZOWA foto
Na patelni podsma?am papryk? czerwon?, zielon? oraz cebul?. Na oddzielnej patelni podsma?am pieczarki.
Krok 3 - ZUPA GULASZOWA foto
Podsma?one mi?so z kie?bas?, papryki z cebul? oraz pieczarki umieszczam w garnku, a nast?pnie dodaj? sól, Veget? i pieprz.
Krok 4 - ZUPA GULASZOWA foto
Ca?o?? zalewam przecierem pomidorowym, a nast?pnie dusz? na wolnym ogniu przez oko?o godzin? mieszaj?c od czasu do czasu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 02.03.2014 10:38
moja ulubiona zupa
AGNIESZKA144 01.10.2013 06:26
bardzo ją lubię
IwonaDD 06.08.2013 19:20
pychota!!!!
Krystyna32 05.02.2013 10:34
super
ben-ka 17.01.2013 09:44
pożywna i rozgrzewająca zupka.
aisza1 16.01.2013 09:12
smaczna
pacpaw 02.12.2012 18:19
tak przygotowaną zupę jadł bym w ciemno
PIOTR11 18.11.2012 21:24
apetyczna zupa
Kuchareczka2 30.05.2012 09:58
pyszna
Dorian 16.05.2012 09:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat