zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe

    500 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 zabki
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • marchewka

    1 sztuka
  • pomidory

    4 sztuki
  • bulion cielęcy

    3 litry
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • śmietana

    4 łyzki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyzka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy. osuszami y i kroimy w kostkę , opruszamy przyprawami, smazymy. dodajemy pokroioną w kostkę cebule i zmiażdżony czosnek. dusimy, podlewamy bulionem, doprowadzamy do wrzenia. ziemniaki i marchewkę myjemy, obieramy i kroimy w kostkę dodajemy do zupy. gotujemy, dodajemy zmiksowane pomidory bez pestek i skory. czerwona fasolę i koncentrat. gotujemy do miękośći.dodajremy makę ziemniaczana rozpuszczoną w niewielkiej ilośći zimnej wody, smietane, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat