Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa ze śliwkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śliwki suszone 10 dag
grzyby suszone 1/3 szklanki
cebula biała 1 szt
włoszczyzna 1 pęczek
woda 5 szklanek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa ze śliwkami

Wykonanie:
Grzyby wcześniej namoczyć, najlepiej przez noc, po czym ugotować do miękkości z dodatkiem pokrojonej cebuli. Śliwki również namoczyć aby spęczniały. Ugotowane grzyby wyjąć z wywaru i pokroić. Następnie do wywaru z grzybów wrzucić namoczone śliwki i ugotować do miękkości. Włoszczyznę oczyścić, pokroić, wrzucić do garnka zalać 5 szklankami wody , doprawić solą i pieprzem do smaku i ugotować wywar. Po czym przecedzić i wlać do wywaru grzybowego ze śliwkami. Zagotować, dodać pokrojone grzyby, doprawić do smaku i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.03.2017 19:21
interesująca zupa
AZgotuj 29.03.2017 10:44
na pewno pyszna
agaK. 29.03.2017 09:42
Ciekawe jak smakuje, jeszcze w takim połączeniu nie jadłam.
Krzysztof15 29.03.2017 06:43
smaczna zupka
ilka01 28.03.2017 21:43
ciekawe jak smakuje
wwwiolka 28.03.2017 21:43
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak