ZUPA GRZYBOWA ZASMAŻANA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

    1 pęczek
  • kostka grzybowa

    1 szt.
  • masło

    5 dag
  • mąka

    5 dag
  • liść laurowy

  • pieprz ziarnisty

  • grzyby suszone

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Grzyby umyć, zamoczyć na kilka godzin i zagotować. Umytą włoszczyznę włożyć do gorącego wywaru, dolać gorącej wody i ugotować zupę do miękkości. Mąkę zrumienić na złoty kolor, dodać masło, rozprowadzić małą ilością wody zimnej, rozmieszać i wlać do zupy-zagotować. Podawać np. z makaronem pełnoziarnistym.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat