Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZUPA GRZYBOWA ZASMAŻANA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 pęczek
kostka grzybowa 1 szt.
masło 5 dag
mąka 5 dag
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz ziarnisty
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ZUPA GRZYBOWA ZASMAŻANA

Wykonanie:
Grzyby umyć, zamoczyć na kilka godzin i zagotować. Umytą włoszczyznę włożyć do gorącego wywaru, dolać gorącej wody i ugotować zupę do miękkości. Mąkę zrumienić na złoty kolor, dodać masło, rozprowadzić małą ilością wody zimnej, rozmieszać i wlać do zupy-zagotować. Podawać np. z makaronem pełnoziarnistym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak