Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa zabielana

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 10 dkg.
cebula biała 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
śmietana 30% 1/2 szkl.
mąka 2 łyżki
Bulion grzybowy 1 kost.
natka pietruszki 2 łyżki
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa zabielana

grzyby namoczyć i przecedzić,cebulę obrać i pokroić w kostkę a następnie zeszklić na maśle lub oliwie,do naczynia włożyć grzyby,włoszczyznę suszoną zalać 1 litrem bulionu grzybowego,dodać zeszkloną cebulę razem z tłuszczem oraz przyprawy wymieszać i gotować ok.30min.Po tym czasie przecedzić wywar przez sito doprawić kucharkiem do smaku oraz pieprzem mielonym i zagotować,w oddzielnym naczyniu wymieszać mąkę ze śmietaną i jak zagotuje się wywar to zagęścić ponownie zagotować dodać posiekana natkę pietruszki wymieszać i podawać z makaronem lub grzankami ewentualnie z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 08.10.2013 09:07
moja ulubiona
caralajna 31.12.2012 07:44
pyszna
artur7 28.12.2012 14:51
pyszne danie
agnieszka214 28.12.2012 14:02
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak