Zupa grzybowa z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron falbanki

    25 dag
  • grzyby suszone

    4 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    1,2 litra
  • sól do smaku

  • pieprz prymat do smaku

  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zalać 300 ml wody, odstawić na parę godzin.
Następnie ugotować do miękkości.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Bulion doprowadzić do wrzenia.
Wlać wywar z gotowanych grzybów.
Grzyby pokroić wg uznania.
Marchewkę, cebulę obrać.
Marchewkę pokroić w kostkę, dodać do zupy oraz cebulę.
Dodać pokrojone grzyby, gotować 15 minut.
Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą do zup w płynie i ewentualnie solą.
Zupę podawać z makaronem.


Mój nick milutka1609

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 08.05.2016 11:38
Pyszna zupa bardzo lubię.
olkaaa 09.06.2014 07:32
uwielbiam taką
Rafał10 21.08.2012 17:53
mniam ! Uwielbiam takie zupki, aż chyba jutro upichcę :D
Anio?eczek 21.08.2012 15:46
super
Konczi 21.08.2012 15:27
prosta i smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat