Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
makaron falbanki
25 dag -
grzyby suszone
4 dag -
cebula
1 sztuka -
marchewka
1 sztuka -
bulion warzywny
1,2 litra -
sól do smaku
-
pieprz prymat do smaku
-
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Zupa grzybowa z makaronem
Następnie ugotować do miękkości.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Bulion doprowadzić do wrzenia.
Wlać wywar z gotowanych grzybów.
Grzyby pokroić wg uznania.
Marchewkę, cebulę obrać.
Marchewkę pokroić w kostkę, dodać do zupy oraz cebulę.
Dodać pokrojone grzyby, gotować 15 minut.
Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą do zup w płynie i ewentualnie solą.
Zupę podawać z makaronem.
Mój nick milutka1609
Komentarze (5)