Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z makaronem

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron falbanki 25 dag
grzyby suszone 4 dag
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
bulion warzywny 1,2 litra
sól do smaku
pieprz prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z makaronem

Grzyby zalać 300 ml wody, odstawić na parę godzin.
Następnie ugotować do miękkości.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
Bulion doprowadzić do wrzenia.
Wlać wywar z gotowanych grzybów.
Grzyby pokroić wg uznania.
Marchewkę, cebulę obrać.
Marchewkę pokroić w kostkę, dodać do zupy oraz cebulę.
Dodać pokrojone grzyby, gotować 15 minut.
Doprawić do smaku pieprzem, przyprawą do zup w płynie i ewentualnie solą.
Zupę podawać z makaronem.


Mój nick milutka1609

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 08.05.2016 11:38
Pyszna zupa bardzo lubię.
olkaaa 09.06.2014 07:32
uwielbiam taką
Rafał10 21.08.2012 17:53
mniam ! Uwielbiam takie zupki, aż chyba jutro upichcę :D
Anio?eczek 21.08.2012 15:46
super
Konczi 21.08.2012 15:27
prosta i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak