Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z łazankami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jak to dobrze pomrozić wieże grzyby, z których można wyczarować przepyszne dania. W ubiegłym roku bór obdarzył nas mnóstwem prawdziwków. Właśnie z nich powstała prosta, a zarazem bardzo smaczna, zupa grzybowa.

Składniki:

Składniki:

makaron łazanki 200 gramów
prawdziwki 300 gramów
marchewki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
masło klarowane 1 łyżka
bulion warzywny 1.2 litra
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z łazankami

Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

Grzyby rozmrażamy, odcedzamy z nadmiaru wody.

Marchewki kroimy w drobną kostkę.

Cebulę siekamy.

Na rozgrzane masło wrzucamy marchewkę, smażymy przez kilka minut, dodajemy posiekaną cebulę, szklimy.

Dorzucamy grzyby, cały czas mieszając, smażymy przez chwilę na największym płomieniu.

Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans.

Podajemy z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak