Zupa grzybowa na rosole

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1,5 litra
  • grzyby suszone

    2 łyżki
  • makaron

    250 g
  • pieprz

    do smaku
  • śmietana 12%

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rosołu wsypujemy drobno pokruszone suszone grzyby, gotujemy około 1/2 godziny, zaprawiamy śmietaną. Dodajemy pieprz do smaku, najlepiej świeżo zmielony. Podajemy z osobni ugotowanym makaronem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 10.02.2014 12:29
smaczna zupa
ben-ka 08.02.2014 12:15
A tak nie gotowałam ....
m1monika 21.05.2013 08:50
smaczna :-)
romanrafal 21.04.2013 08:59
smaczna zupka
pacpaw 26.08.2012 20:59
grzybową w sumie to jadłem tylko ze świderkami, ale najczęściej jadam z ziemniakami. Muszę spróbować też z nitkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat