Zupa grzybowa czysta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby suszone

    3 dag
  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • ziemniaki

    60 dag
  • sos sojowy ciemny

    1 łyżka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby zalać gorącą wodą 250 ml, odstawić na godzinę. Następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Zagotować 1, 2 litra wody, włożyć pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz obraną cebulę. Wywar z grzybów dodać do gotującej się zupy. Grzyby pokroić wg uznania, dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz sosem sojowym. Gotować do miękkości warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 08.05.2016 11:40
Smaczna zupa grzybowa .
Klausia 12.12.2013 17:17
w sumie takiej jeszcze nie jadłam, zawsze ze śmietana :D
madzialena19 02.07.2013 13:02
Lubię zupę grzybową.
madzialena19 02.07.2013 13:01
Lubię zupę grzybową.
madzialena19 02.07.2013 13:01
Lubię zupę grzybową.
adelajda 19.08.2012 17:49
uwielbiam zupkę grzybową ! włoszczyznę drobniejszą !!! super !
parysek10 17.08.2012 21:49
palce lizać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat