Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa czysta

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 dag
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ziemniaki 60 dag
sos sojowy ciemny 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa czysta

Grzyby zalać gorącą wodą 250 ml, odstawić na godzinę. Następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Marchewkę, pietruszkę obrać, pokroić w kostkę. Zagotować 1, 2 litra wody, włożyć pokrojone ziemniaki, marchewkę, pietruszkę oraz obraną cebulę. Wywar z grzybów dodać do gotującej się zupy. Grzyby pokroić wg uznania, dodać do zupy. Zupę doprawić do smaku solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi oraz sosem sojowym. Gotować do miękkości warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 08.05.2016 11:40
Smaczna zupa grzybowa .
Klausia 12.12.2013 17:17
w sumie takiej jeszcze nie jadłam, zawsze ze śmietana :D
madzialena19 02.07.2013 13:02
Lubię zupę grzybową.
madzialena19 02.07.2013 13:01
Lubię zupę grzybową.
madzialena19 02.07.2013 13:01
Lubię zupę grzybową.
adelajda 19.08.2012 17:49
uwielbiam zupkę grzybową ! włoszczyznę drobniejszą !!! super !
parysek10 17.08.2012 21:49
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak