zupa grzybowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • garsc mrozonych warzyw

  • śmietana 12%

  • zasmazka z pieczarek i cebuli

  • mięso

  • mąka

  • kostka grzybowa

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W jednym garnku gotujemy mieso z warzywami, a w drugim wczesniej umyte grzyby. Po ok 30 min gotowanie wlewamy go garnka z grzybami nasz powstaly rosolek i dodajemy kostki grzybowe i zasmazke z pieczarek, gotujemy ok 30 min i dodajemy smietane i zaklepke z maki, do smaku dodajemy troche pieprzu. Podajemy z makaronem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
edyta44 05.05.2012 09:20
pycha
alicjaja 24.09.2010 23:42
super
alicjaja 24.09.2010 23:42
super
aginaa 23.09.2010 21:44
moja ulubiona
alicjaja 23.09.2010 20:59
mniam mniam,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat