Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 250 g
śmietana 30% 150 g
masło 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
makaron łazanki 200 g
woda 2 litry
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Kroki postępowania

1
Suszone grzyby namoczyć w wodzie i odstawić na kilka godzin. Następnie należy je zagotować na małym ogniu przez ok 30minut.
Krok 1 - Zupa grzybowa foto
2
Następnie grzyby wyjmujemy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Zupa grzybowa foto
3
W międzyczasie gotujemy łazanki w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju.
Krok 3 - Zupa grzybowa foto
4
Pokrojone grzyby wkładamy do wody w której się gotowały. Do zupy dodajemy śmietanę w której rozrabiamy mąkę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa grzybowa foto
5
Na końcu dodajemy łyżkę masła. Wszystko należy zagotować.
Krok 5 - Zupa grzybowa foto
6
Gotowe!
Krok 6 - Zupa grzybowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak