Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki
maślaki
podgrzybki
śmietana 1 łyżka
ćwiartka kurczaka
włoszczyzna
ziemniaki 3
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Ugotować wywar mięsno-warzywny (ok. 1 godzinę),wyjąć mięso, rozdrobnić i dodać na koniec gotowania, suszone grzyby zalać wrzątkiem, mrożone włożyć bezpośrednio do garnka, wraz z niewielką ilością wywaru wrzucić też suszone. Dodać liść laurowy i ziele, gotować ok. 30 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z łyżką śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rycerz
Rycerz 08.01.2014 00:20
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak