Zupa grzybowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

    500 g
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana 18 proc

    200 ml
  • bulion

    1,5 l
  • makaron świderki

    250 g
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby czyścimy, myjemy pod bierzącą wodą, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w drobną kostkę, dusimy na maśle, dodajemy grzyby. Po kilku minutach dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Całość zalewamy bulionem i gotujemy do miękości. Wlewamy śmietanę, dodajemy natkę pietruszki, przyprawiamy solą i pieprzem, gotujemy jeszcze ok. 5-10 min. W międzyczasie gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Makaron zalewamy przygotowaną zupą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kulinarna Ja 09.10.2013 21:30
moja ulubiona!
Jadwiga/Jaga85 08.10.2013 22:16
Uwielbiam zupy grzybowe!
Pyszota 08.10.2013 20:43
super zupka
gosia1988 08.10.2013 20:40
musi być pyszna
Ania321 08.10.2013 20:24
pyszna zupka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat