Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa gołąbkowa na kaszance

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 250-300 g (młoda)
kaszanka 3 pętka (u nas biała)
cebula 1 szt
sos pomidorowy 300 ml (z bazylią)
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
bulion warzywny 1,2 l
kasza pęczak 3 łyżki
koperek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa na kaszance

Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy na plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy sos, mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przyprawy.
Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KORAL 24.06.2017 07:13
ładnie podana :)
halina17 23.06.2017 20:40
Ciekawe danie.
Renataj 23.06.2017 20:36
Interesujące danie.
Motorek 23.06.2017 20:02
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak