Przepis i sposób przygotowania na: Zupa gołąbkowa na kaszance
Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.
kapusta | 250-300 g (młoda) |
kaszanka | 3 pętka (u nas biała) |
cebula | 1 szt |
sos pomidorowy | 300 ml (z bazylią) |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
bulion warzywny | 1,2 l |
kasza pęczak | 3 łyżki |
koperek | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: