Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta
250-300 g (młoda) -
kaszanka
3 pętka (u nas biała) -
cebula
1 szt -
sos pomidorowy
300 ml (z bazylią) -
Majeranek suszony Prymat
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
bulion warzywny
1,2 l -
kasza pęczak
3 łyżki -
koperek
-
sól i pieprz
Przepis i sposób przygotowania Zupa gołąbkowa na kaszance
Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.
Komentarze (4)
Nie masz konta? Zarejestruj się