Zupa gołąbkowa na kaszance

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    250-300 g (młoda)
  • kaszanka

    3 pętka (u nas biała)
  • cebula

    1 szt
  • sos pomidorowy

    300 ml (z bazylią)
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    1,2 l
  • kasza pęczak

    3 łyżki
  • koperek

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszankę obieramy z osłonki, kroimy na plasterki i smażymy na rozgrzanym oleju razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy sos, mieszamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy przyprawy.
Do zupy wrzucamy poszatkowaną kapustę, kaszę i gotujemy do miękkości tych składników.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KORAL 24.06.2017 07:13
ładnie podana :)
halina17 23.06.2017 20:40
Ciekawe danie.
Renataj 23.06.2017 20:36
Interesujące danie.
Motorek 23.06.2017 20:02
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat