Zupa francuska

Zupa francuska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • mięso wołowe bez kości

    50 dag
  • pory

    3 szt
  • serek topiony ziołowy

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • kostka rosołowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać,umyć osuszyć i pokroić.Mięso wołowe zemleć w maszynce i podsmażyć.Pory umyć,osuszyć i podsmażyć.Wrzucić wszystko do wywaru z kostką rosołową.Zagęścić wszystko serkami topionymi i doprawić do smaku.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

03.10.2011 20:58
pycha

kuklik

01.09.2011 19:29
fajna

RenataZ-et

01.06.2011 20:47
bardzo interesujący przepis

Ania67

22.05.2011 11:05
elegancka zupka

IZABELA29

17.04.2011 09:56
takie zupki lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat