Zupa flaczki z kani

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kanie

    4 kapelusze
  • marchewki

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1/4 sztuki
  • papryczka chili

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    750 ml
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • koper świeży

    1 do smaku
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    2 sztuki
  • masło klarowane

    1 do smażenia
  • seler

    1 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa flaczki z kani foto

. Cebule drobno kroję i przesmażam na maśle klarowanym.
Krok 2 - Zupa flaczki z kani foto
Marchew i seler obieram, myję i ścieram na tarce jarzynowej. Paprykę kroję w paski
Krok 3 - Zupa flaczki z kani foto
Do cebuli dodaję warzywa starte.
Krok 4 - Zupa flaczki z kani foto
Kanie myję delikatnie kroję w paski.
Krok 5 - Zupa flaczki z kani foto
przesmażam na osobnej patelni. Dodaję do zupy, gotuję dwie minuty, doprawiam solą, pieprzem, dodaję pokrojony koperek.

Krok 6 - Zupa flaczki z kani foto
dolewam bulion, dodaję ,liść laurowy, ziele i gotuję do miękkości warzyw ale nie za długo.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 23.04.2017 21:25
Dla mnie smaczna zupa.
Motorek 23.04.2017 20:04
Bardzo dobra zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat