Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa fasolowo-pomidorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 25 dkg
koncentrat pomidorowy 150 g
wędzony boczek 200 g
cebulka 1 średnia
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
masło 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 4-5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa fasolowo-pomidorowa

Fasolę na noc namoczyć. Zagotować fasolę w wodzie w której się moczyła, dolewając wody do około 2-2,5 litra. Dodać do niej ziele angielskie, listek laurowy i sól do smaku. Gotować do jej miękkości. Na patelni podsmażyć boczek pokrojony w kostkę, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę, podsmażyć, kiedy cebula sie zeszkli dodać do zupy. Następnie dodać przecier pomidorowy, doprawić majerankiem i pieprzem. Masło ugnieść z mąką i wrzucając po kawałku zagęścić zupę. Chwilę pogotować. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 28.05.2014 15:50
ciekawy pomysł
kuklik 14.03.2013 19:29
świetne połączenie
Rafał3 23.02.2013 17:14
mniam mniam
Boska_Agatka 23.02.2013 17:05
super
teresa18 23.02.2013 16:37
ciekawa zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak