Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna 1/2 pęczka
cebula biała 1 szt.
czosnek 3 ząbki
pomidory 4 szt
fasola Jaś 1 szklanka
wędzonka 10 dag
cząber 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
bulion warzywny 1 litr
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 4 łyżki
śmietana

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z pomidorami

Wykonanie:
Fasolę namoczyć i następnie ugotować z dodatkiem soli po czym odcedzić. Włoszczyznę obrać i drobno pokroić razem z cebulą i czosnkiem. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i również pokroić. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną wędzonkę i udusić przez kilka minut razem z warzywami. Następnie przełożyć do rondla, zalać bulionem, przyprawić do smaku, wsypać fasolę, gotować na małym ogniu przez 15 minut. Po lekkim przestudzeniu zaciągnąć śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.01.2016 12:15
bardzo smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak