Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z majerankiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wieprzowe 40 dag
fasola Jaś 2 szkl
ziemniaki 10-15 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
mąka grochowa 2-3 łyżki
Majeranek suszony Prymat 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z majerankiem

Kroki postępowania

1
Kości ze schabu zalewamy wodą, dodajemy moczoną wcześniej fasolę i zagotowujemy. Zdejmujemy szumy i gotujemy aż fasola lekko zmięknie.
Krok 1 - Zupa fasolowa z majerankiem  foto
2
Wtedy dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starte na grubej tarce marchew i pietruszkę.
Krok 2 - Zupa fasolowa z majerankiem  foto
3
Doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy mąkę grochową rozmąconą w szklance zimnej wody. Gotujemy i doprawiamy mocno majerankiem.
Krok 3 - Zupa fasolowa z majerankiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.02.2015 12:02
ulubiona zupa mojego męża
Futka 05.02.2015 10:37
Pyszna i bardzo aromatyczna zupka - mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak