Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 300 gram
kapusta biała 1/4 główki
fasolka szparagowa 250 gram
por 1/2 małego
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek
mąka 1 łyżka
śmietanka 12-procentowa 80 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z kapustą

Kości przekładamy do garnka, zalewamy woda (ok. 2 litry), wsypujemy sól oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Kości wyciągamy i obieramy z nich mięso. W czasie gdy gotują się kości przygotowujemy warzywa: Fasolkę płuczemy, obieramy - obcinamy końcówki i kroimy na ok. 2 cm kawałki. Kapustę szatkujemy, a por drobno kroimy. Warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy, aż będą miękkie. Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką oraz obrane mięso. Porcję zupy wylewamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zdzisław 05.08.2014 09:09
dla mnie smaczna zupa na obiad
fotoviderek 05.08.2014 07:31
Świetna zupa :)
EmciaPichci 05.08.2014 07:24
uwielbiam takie zupki :) mniam :)
irenka 04.08.2014 21:10
przepyszna zupka
Ali 04.08.2014 19:48
Uwielbiam wszystkie zupy! A ta wygląda pysznie :)
pestka 04.08.2014 18:03
fasolowej z kapustą nigdy nie robiłam ale i taka z pewnością jest bardzo dobra
barbara11561 04.08.2014 17:57
pyszna zupka,ale osobiście nie robiłam takiej z kapustą:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak