Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa z dynią

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 2 sztuki
ziemniaki 3 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
dynia 150 gram
fasola 1 szklanka
smalec 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 2 sztuki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
cząber 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
natka pietruszki

Porada

Do zupy polecam dynię Hokkaido.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa z dynią


Fasolę namoczyć na noc.
Żeberka umyć, zalać dwoma litrami wody, zagotować i zebrać szumowiny.
Dodać namoczoną fasolę, pokrojoną marchewkę, pietruszkę i cebulę, ziele i liście laurowe.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i dodać do zupy. Gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodać obraną, pokrojoną w kostkę dynię. Dodać majeranek, cząber i przyprawę uniwersalną. Doprawić pieprzem i solą.
Z masła, smalcu i mąki zrobić jasną zasmażkę. Dodać do zupy i zagotować. Podawać posypaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 01.12.2014 22:59
smaczna zupa
gosia1988 01.12.2014 20:49
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak