Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa Jaś

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 2 szklanka
przecier pomidorowy 1 słoiczek
kiełbasa 25 dag
czosnek 3 ząbki
marchewka 1 szt
majeranek 1 łyzeczka
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyzeczki
cukier 2 łyzeczki
bulion drobiowy 2 kostki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
masło 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa Jaś

Fasolę typu Jaś moczymy przez noc. Następnie płuczemy i gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego.Gdy fasola jest prawie miękka dodajemy starta na tarce marchewkę i przecier pomidorowy .Zagotowujemy. Dodajemy kostkę rosołową ,majeranek ,doprawiamy pieprzem . Dodajemy cukier do smaku. Pod koniec gotowania dodajemy wyciśnięty czosnek. Kiełbasę kroimy podsmażamy na maśle i dodajemy do zupy . Zagotowujemy .Lekko zaciągamy mąką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 22.10.2012 21:11
trochę za dużo w niej pływa..
gottrina 21.10.2012 08:56
wyglada super
iwa643 21.10.2012 08:08
Polecam na jesienny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak