Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa 'Hotel Contynental'

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1,5 L
fasola perłowa 2/3 szkl
cebula
papryka 2-3 strąki
tłuszcz
mąka pszenna 1-2 łyżki
rodzynki 2 łyżki
sól
pieprz
kminek
Papryka słodka mielona Prymat
przyprawa do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa 'Hotel Contynental'

Fasole przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, ugotować, pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, wymieszać z fasolą, opłukanymi rodzynkami i przyprawami, chwile pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak