Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa fasolowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa drobiowa 20-25 dkg
marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
margaryna do smażenia
Majeranek suszony Prymat
sól do smaku
koperek świeży
natka pietruszki
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa fasolowa

Fasolę moczymy w zimnej wodzie najlepiej przez całą noc. Następnego dnia kroimy kiełbasę w kostkę i podsmażamy. Cebulę drobno kroimy i tez krótko podsmażamy aby się zeszkliła. Kiełbasę i cebulkę dodajemy do fasolki. Dodajemy również startą na grubych oczkach marchewkę, pietruszkę i seler. Dodajemy jedną kostkę rosołową z kury KUCHAREK i wszystko razem gotujemy aż fasola będzie miękka . Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem, koperkiem, majerankiem i przyprawą do dań z fasoli PRYMAT. Przybieramy natką zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 19.02.2014 08:48
pyszna zupa
Agnieszka-87-25 17.02.2014 07:50
pyszna zupka
gusia1000 16.02.2014 19:55
Lubię tą zupę.
mitek111 16.02.2014 13:26
same pyszności
cukiereczek 16.02.2014 10:29
sycąca ,rozgrzewająca
Aleksandra/Olcia 16.02.2014 10:12
dobra na zime
Wafelek2601 16.02.2014 09:35
Lubię fasolówkę
romanrafal
romanrafal 16.02.2014 09:33
smaczna zupka
patryska76 16.02.2014 09:26
Pyszna zupka! ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak