Zupa fasolowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    250 g
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    1/2 szklanki
  • ocet winny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • margaryna

    1 łyżka
  • estragon

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poprzedniego dnia namoczyć fasolę. Odsączyć fasolę, udotować z dodatkiem soli i estragonu. Przygotować zasmażkę, wymieszać ze śmietaną (tak aby się nie zważyła). Zupę jeszcze raz zagotować. Do smaku dodać ocet winny (może być estragonowy).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat