Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Fasolowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola Jaś 300 g
ziemniaki pół go
żeberka wieprzowe 45 dag
marchewki 3
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżeczka
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Fasolowa

Fasolę zamoczyć na noc. Następnego dnia zaczynamy w tej samej wodzie gotować fasolędodajemy dobrze umyte i wypłukane żeberka ,gdy się zacznie gotować dodajemy 2 marchewki i 2 kostki drobiowe,gotujemy 30-40 minut w między czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę , następnie je wrzucamy do fasoli i ścieramy ostatnią marchewkę .Wszystko razem gotujemy i doprawiamy do smaku solą,pieprzem ,majerankiem.Gdy wszystko będzie miękkie ,zupe możemy juz wyłaczyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 13.10.2014 19:49
pyszna zupa;)
Motorek 12.10.2014 09:50
bardzo dobra
Bernadeta1 11.10.2014 19:43
lubię taką zupę, bardzo smaczna
irenka 08.10.2014 19:26
pyszna zupa,lubię taką
Zdzisław 08.10.2014 18:03
dla mnie smaczne danie podano

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak