Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :)

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko z kurczaka 1 sztuka
warzywa mrożone 400 gram
kasza jęczmienna 100 gram
roszponka 1 garść
mozzarella w kulce 1 sztuka
sól i pieprz 1\3 łyżeczki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na udku z kurczaka -gotujemy go 40minut.
Krok 1 - Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :) foto
2
Do wywaru dodajemy kasze jęczmienną oraz
Krok 2 - Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :) foto
3
mrożone warzywa : marchew i dynie . Składniki gotujemy 20 minut.
Krok 3 - Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :) foto
4
Pod koniec gotowania dodajemy roszponkę , przyprawy do smaku oraz ...
Krok 4 - Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :) foto
5
pokrojona na mniejsze kawałki mozzarellę . Zupę zagotowujemy i serwujemy . Smacznego :)
Krok 5 - Zupa dyniowo-marchewkowa -roszponką i mozzarellą wzbogacona :) foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak