Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowa z ryżem posypana pestkami dyni
Kroki postępowania
Nalewać na talerze i posypać uprażonymi pestkami z dyni ,można dodać natkę pietruszki i łyżkę śmietany .
dynia | 300 g |
ziemniaki | 1 szt |
marchewka | 1-2 szt |
pietruszka | 1 szt |
natka pietruszki | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1 łyżeczka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/4 łyżeczki |
Przyprawa curry orientalna Prymat | 1/4 łyżeczki |
imbir starty | 1/2 łyżeczki |
pestki dyni | 1-2 łyżki |
ryż | 50-70 g |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt |
ziele angielskie | 2 szt |
bulion warzywny | 1.5 litra |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: