Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa drwali

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza jęczmienna 1 szklanka
łopatka wieprzowa 500 gram
kiełbasa podwawelska 100 gram
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
marchewka 1-2 szt
pietruszka 1 szt
seler naciowy 2 gałązki
por 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziarna jałowca 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
groch 1 szklanka
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa drwali

Kroki postępowania

1
Umytą fasolę lub groch zalać 2 litrami wody i odstawić na noc. Następnego dnia do fasolu dodać przyprawy (liść laurowy, ziele angielskie, utłuczone zairna jałowca).
Krok 1 - Zupa drwali foto
2
MIęso i kiełbase pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Razem zagotować.
Krok 2 - Zupa drwali foto
3
Kaszę dokłądnie wypłukać i wrzucić do gotującego grochu. Zmniejszyć ogień i gotować około 30-40 minut. Wtedy dodać włoszczyznę - marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę oraz przypieczoną cebulę (ja zapomniałam przypiec :)
Krok 3 - Zupa drwali foto
4
Gdy wszystkie składniki będą już miękkie, doprawić zupę majerankiem, roztartym czosnkiem, solą i pieprzem.
Krok 4 - Zupa drwali foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.11.2013 16:41
fajna nazwa
Alex_M 26.10.2013 11:48
świetna zupa
ONY_za_kare 23.10.2013 10:50
super sycąca!
Magula 23.10.2013 08:13
ciekawa zupka
Zdzisław 22.10.2013 20:33
smakuje mi bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak