odc. 2 Kuchnie Świata

Zupa czosnkowa ze szpinakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Bianka Baran
Prowadzący
Bianka Baran
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mrożony szpinak

    1 szklanka
  • mleko

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    1 główka
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    - -
  • bulion drobiowy

    3 szklanki
  • liść laurowy

    3 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Czosnek rozetrzeć z solą. W rondlu rozgrzać oliwę, włożyć czosnek, cebulę i lekko je zrumienić. Wlać bulion, dodać liście laurowe Prymat, tymianek Prymat, ziele angielskie Prymat i gotować na małym ogniu 15-20 min. Rondel zestawić z ognia, wyjąć liście laurowe Prymat i ziele angielskie Prymat, zupę doprawić solą i pieprzem Prymat, a następnie zmiksować. Wlać mleko, ponownie zagotować, włożyć szpinak, energicznie zamieszać i jeszcze raz zagotować.

Podawać z grzankami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (162)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 01.04.2013 12:14
fajny pomysł
Pani Domu 13.10.2012 18:26
muszę wypróbować
Pani Domu 13.10.2012 18:26
muszę wypróbować
Anna52 20.09.2012 15:12
Szpinak z czosnkiem to zawsze dobry pomysł. A gdyby tak śmietanę zamiast mleka?...
agogo2 17.05.2012 13:14
swietna
[email protected] 10.02.2012 00:44
Trzeba będzie ugotować
malcik111 09.02.2012 12:52
booooooska, naprawde super połączenie, czosnek i szpinak, super!
krokodyl 05.02.2012 07:44
ciekawe
novita26 31.01.2012 09:07
fajne
[email protected] 31.01.2012 00:32
fajna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat