Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • rosół warzywny

    700 ml
  • czosnek

    8 ząbków
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • masło

    1 łyżka
  • serek topiony

    100 g
  • sól do smaku

  • pieprz czarny mielony

  • gałka muszkatołowa mielona

  • płatki migdałowe

Grzanki

  • chleb tostowy

    2 kromki
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni. Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 04.06.2014 20:57
bardzo się cieszę że zupka smakowała
martula799 01.06.2014 22:30
ZUPA PRZEPYSZNA, PRZEPIS WŁAŚNIE DZISIAJ ZOSTAŁ WYPRÓBOWANY :)
martula799 28.05.2014 19:44
uwielbiam czosnek, a muszę przyznać że zupy jeszcze nie robiłam wię ten przepis na pewno się przyda ;)
Kejti 28.05.2014 10:22
Bardzo fajna zupka :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat