Zupa czosnkowa Piotra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • czosnek

    5 ząbków
  • papryka czerwona

    1
  • ziemniaki

    30 dag
  • natka pietruszki

    1 natka
  • sól

    szczypta
  • pieprz

    szczypta
  • Czosnek suszony Prymat

    10 dag
  • bulion

    2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i wrzucić 2 kostki bulionowe , zagotować . Do drugiego garnka wlać wodę , osolić i wrzucić obrane i pokrojone ziemniaki , ugotować aż będą miękkie. Do wody z bulionem, wsypać czosnek w proszku , dodać obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek, umytą , wydrążoną i drobno pokrojoną paprykę czerwoną , posiekana natkę pietruszki , przyprawić zupę sola i pieprzem . Do zupy wrzucić ugotowane ziemniaki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat