Zupa czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek ząbki

    6 szt
  • oliwa

    4 łyzki
  • pomidory

    30 dag
  • cebula

    4 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka piertuszki siekana

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany czosnek, posiekać i zrumienić na oliwie na jasnozłoty kolor. Cebulę pokroić w piórka, dodac do czosnku, wymieszać i wszystko razem poddusić. Dodać sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w plasterki pomidory. Udusić do miękkości. Zalać 4 szklankami wrzącej wody, dodać sól, pieprz i gotować około 8 minut.
Podawać z grzankami i posiekaną natka pietruszki. Zupa powinna być bardzo pikantna.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 21.02.2014 09:33
smaczna zupa
romanrafal 26.05.2013 08:58
świetna na zimowe dni
Motorek 22.04.2012 12:04
extra
olkaaa 22.02.2012 07:39
super
barbara11561 24.10.2011 19:31
świetna
bogumiła3 17.09.2010 14:54
super
Monika193 11.09.2010 10:43
uwielbiam czosnek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat