Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czereśniowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 50 dag
woda 1,5 L
porzeczki 10 dag
cynamon szczypta
budyń waniliowy 2 łyżeczki
śmietana słodka 5 łyżek
sok z 1 cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czereśniowa

Zagotować wodę z cukrem i cynamonem po czym dodać umyte porzeczki i wypestkowane czereśnie. Krótko gotować.
Z mąki ziemniaczanej lub proszku budyniowego sporządzić zawiesinę ze słodką śmietaną i zagęścić zupę.
Po zagotowaniu zupę doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
Podawać na zimno lub ciepło z dodatkiem makaronu, grzanek lub groszku ptysiowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak