Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa i włoszczyzny 2 L
cytryna 2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
śmietana 18 proc 1/2 szkl
sól
cukier
ryż 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

Cytryny sparzyć. Z jednej wycisnąc sok, a druga pokroić na plasterki. Sok z cytryny dodac do przecedzonego wywaru. Z mąki i śmietany sporządzić zawiesinę i zagęścić zupę. Doprawić do smaku sola i cukrem.
Oddzielnie ugotować ryż w dużej ilości wrzącej wody, tak jak makaron. Podawać z zupą dodając do każdej porcji plasterek cytryny.
Zupę cytrynową można podawać z groszkiem ptysiowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak