Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cytrynowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryna 3-4 sztuki
masło 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki
wywar drobiowo-warzywny 1,5 l
śmietana 0,5 szklanki
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cytrynowa

1. Cytryny dokładnie wyszorować, sparzyć, zetrzec skórkę na drobnej tarce, obrać i pokroić na kawałki.
2. Masło wymieszać z mąka, chwilę przesmażyć, połączyć z wywarem, cytrynami i śmietaną, gotować kilka minut, zmiksować.
3. Przyprawić solą i cukrem, podawać z groszkiem ptysiowym lub plasterkami banana.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.12.2013 00:00
Smaczna zupa.
karolina1869 20.02.2013 11:00
ciekawie
Ada-Gaba 07.02.2013 10:06
fajna propozycja
Bernadeta1 01.12.2012 11:41
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak