Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cygańska

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
fasola czerwona 1 puszka
kukyrydza 1 puszka
groszek konserwowy 1 puszka
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
majeranek do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cygańska

Na oliwie smażymy mięso wraz z cebulą dodając przyprawy. Pod koniec dodajemy koncentrat. Do przygotowanego wcześniej bulionu ok 1 litra wkładamy usmażone mięso, oraz kukurydzę,opłukaną fasolę oraz groszek. Pod Koniec zagęszczamy zupę mąką. Dodajemy majeranek, pozostałe przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 08.11.2012 00:11
bardzo smaczna i sycąca:0
ilovebake 29.10.2012 14:09
super na zime
Konrad1 29.10.2012 11:19
Oryginalne
Adamorek 29.10.2012 10:55
musi być ciekawy smak
Konczi 29.10.2012 09:34
lubię takie zupki, smaczne :)
-Natka- 29.10.2012 09:04
pyszna zupka! w sam raz na nadchodzące zimowe dni!
Ola1984 29.10.2012 06:51
Rozgrzewająca, idealna na jesień :)
monisia1977 29.10.2012 05:39
dobre
Zdzisław 29.10.2012 00:49
rozgrzewająca smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak