Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa curry z warzywami i ryżem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3
wegeta
pieprz
woda 2 l
curry 2 łyzeczki
ryż 3 łyzki
chińska mieszanka warzywna 1 szklanka
Liść lubczyku suszony Prymat
liść selera
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa curry z warzywami i ryżem

Mięso opłukać i zalać wodą. Dodać seler i lubczyk, doprawić przyprawą. Gotować na małym ogniu. Mieszankę chińskich warzyw wsypać na patelnię i usmażyć na oleju. Gdy mięso będzie miękkie do wywaru wsypać ryż, wyłowić skrzydełka, a po kilku minutach wsypać mieszankę chińską. Jeszcze kilka minut pogotować. Pod koniec gotowania wsypać pieprz oraz przyprawę curry.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak