Zupa curry

Zupa curry

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udko z kurczaka

    2 szt.
  • marchewka

    1 szt.
  • seler naciowy

    2 łodygi
  • por

    1 szt.
  • curry

    2 łyżeczki
  • woda

    1 litr
  • mleko

    1 szkl.
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • mąka pszenna

    1 łyżeczka
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Udka z kurczaka zalać wodą, włożyć listek laurowy, ziarenka pieprzu. trochę soli, przykryć i gotować aż mięso zrobi się miękkie.
Wówczas mięso wyjąć, pozbawić kości i skóry i pokroić na małe kawałki. Włożyć z powrotem do wywaru.
Marchew pokroić w cienkie półplastry, pora w talarki, selera i jabłko w małe cząstki. Dołożyć do kurczaka. Wsypać curry i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Mąkę rozmieszać z mlekiem, wlać do zupy i chwilę potrzymać garnek na ogniu (ale nie doprowadzać do wrzenia). Podawać z groszkiem ptysiowym.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat