Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ciecierzycowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciecierzyca 400 g
masło 40 g
kozieradka 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 pęczek
śmietana 30% 50 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ciecierzycowa

Ciecierzycę zalać wrzącą wodą zostawić na 10-12 godzin, żeby spęczniała.
Następnie wodę odlać zalać świeża wodą, dodać masło przyprawy i gotować do miękkości. Po ugotowaniu zmiksować na gładką masę. Dosolić. Jeśli ktoś lubi można doprawić odrobiną śmietanki lub mleka kokosowego. Osobiście polecam bez, pyszna i mniej kaloryczna. Podawać z natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak