Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa z grzankami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
wywar z jarzyn 1 litr
białe wino 1 szklanka
oliwa
czosnek 2 ząbki
bagietka 1 sztuka
ser mozarella 15 dekagram
sól
pieprz
majeranek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa z grzankami

Gotujemy wywar : do1 litrawody, dodajemy obrane i pokrojone warzywa a więc marchewkę, seler, pietruszkę, oraz por, dusimy do momentu aż wszystko będzie miękkie (30 minut).

Cebule obieramy i kroimy w talarki, smażmy w garnku na oliwie do momentu aż się zeszkli (nie może się jednak zrumienić), następnie dodajemy wyciśnięty czosnek i chwilkę dusimy. Całość podlewamy winem i dusimy 5 minut; Dodajemy ugotowany wywar z jarzyn, oraz sól, pieprz, majeranek i jeszcze chwilkę (10 minut) gotujemy. Doprawiamy przyprawą maggi.

W między czasie kroimy bagietkę, nakładamy na nią starty ser mozarella (lub jakiś pikantny) i zapiekamy w piekarniku aż ser się stopi. Zupę wlewamy do misek i podajemy z gorącymi grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 11.12.2012 14:02
ładnie wyglada;)
cooleczka 14.10.2012 16:26
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak