Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zupa cebulowa na szybko

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół
1250 ml
cebula
250 g
mąka
40 g
masło
60 g
zielenina
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa na szybko

Cebulę obrać i pokroić na cienkie plastry, zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. oprószyć mąką, zmniejszyć ogień.
Smażyć powoli cebulę, aż do zrumienienia mąki. następnie zalać cebulę rosołem, posolić i mieszając zagotować.
Gdy już zupa będzie ugotowana przetrzeć przez sitko, ponownie podgrzać.
Podawać z grzankami z bułki.

Zupa nabierze wybornego smaczku, jeśli na koniec gotowania, do przetartej już potrawy wlać kieliszek koniaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak