Zupa cebulowa na szybko

Zupa cebulowa na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1,5 litra
  • cebula

    30 dkg
  • mąka

    5 dkg
  • masło

    8 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę.Rumienimy na maśle na złoty kolor.Oprószamy mąką,zmniejszamy ogień.Cebulę smażymy pomalutku aż mąka się zrumieni.Do cebuli dodajemy rosół,solimy i ciągle mieszając zagotowujemy.Gotową zupę przecieramy przez sito i podgrzewamy.Trzymamy na maleńkim ogniu i w tym czasie przygotowujemy grzanki.Super zupka.Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

piotereq

18.10.2011 09:41
mniam...

Chojłówna

06.10.2011 08:41
dobre

Wacław

02.10.2011 09:54
pyszna,szybka zupka !

Ania67

16.09.2011 09:57
świetna

misia53

13.09.2011 15:59
Do wypróbowania

Edyta38

23.06.2011 20:13
extra

owca441

24.05.2011 22:18
super

kanu83

20.05.2011 09:27
bardzo fajna

teresa18

14.04.2011 20:34
uwielbiam cebulową

Mariusz10

10.04.2011 23:15
smaczna zupa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat