Zupa cebulowa na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół drobiowy

    1,5 litra
  • cebula

    30 dkg
  • mąka

    5 dkg
  • masło

    8 dkg
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w grubą kostkę.Rumienimy na maśle na złoty kolor.Oprószamy mąką,zmniejszamy ogień.Cebulę smażymy pomalutku aż mąka się zrumieni.Do cebuli dodajemy rosół,solimy i ciągle mieszając zagotowujemy.Gotową zupę przecieramy przez sito i podgrzewamy.Trzymamy na maleńkim ogniu i w tym czasie przygotowujemy grzanki.Super zupka.Polecam.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
piotereq 18.10.2011 09:41
mniam...
Chojłówna 06.10.2011 08:41
dobre
Wacław 02.10.2011 09:54
pyszna,szybka zupka !
Ania67 16.09.2011 09:57
świetna
misia53 13.09.2011 15:59
Do wypróbowania
Edyta38 23.06.2011 20:13
extra
owca441 24.05.2011 22:18
super
kanu83 20.05.2011 09:27
bardzo fajna
teresa18 14.04.2011 20:34
uwielbiam cebulową
Mariusz10 10.04.2011 23:15
smaczna zupa!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat