Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bulion 1,5 Litra
cebula 4-5 Sztuk
czosnek 2 Sztuki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1,5 Łyżeczki
sól i pieprz
ser żółty Opcjonalnie Do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa

Cebule kroimy w piórka. Do garnka dajemy trochę masła, oliwy lub oleju i podsmażamy naszą cebulę. Dodajemy na koniec czosnek, uważając żeby się nie spalił. Całoś zalewamy bulionem warzywnym lub z dodatkiem mięsa. Możemy także użyć w ewentualności kostki rosołowej. Zupkę gotujemy na małym ogniu około 40-60 min aż cebula zmięknie a smaki się przegryzą. Dodajemy do niej na koniec ulubione dodatki takie jak ser, grzanki czy świeże zioła. Zupa smakuję świetnie na drugi dzień. :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 25.05.2016 22:25
smaczna zupka
Urszula Świeca 25.05.2016 19:57
Lubię takie zupki.))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak