ZUPA CEBULOWA

ZUPA CEBULOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    6 sztuk
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    60 gram
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • grzanki

    6 sztuk
  • ser żółty

    60 (twardy)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ZUPA CEBULOWA

Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle do uzyskanie ciemno złotego koloru. Dodać mąkę, podrumienić, następnie dodać sól, pieprz oraz 1,5 litra wody. Całość gotować przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać śmietanę. Po rozlaniu w talerze posypać startym żółtym serem. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat