ZUPA CEBULOWA

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    6 sztuk
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    60 gram
  • śmietana

    4 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • grzanki

    6 sztuk
  • ser żółty

    60 (twardy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na maśle do uzyskanie ciemno złotego koloru. Dodać mąkę, podrumienić, następnie dodać sól, pieprz oraz 1,5 litra wody. Całość gotować przez 20 minut na wolnym ogniu. Dodać śmietanę. Po rozlaniu w talerze posypać startym żółtym serem. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat