Zupa cebulowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 kg
  • masło

    3 łyżki
  • marchew

    1
  • sól

  • pieprz

  • cynamon

  • curry

  • mleko kokosowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obraną i pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. W garnku zalać zimną wodą, dodać pokrojoną marchewkę, sól, pieprz, odrobinę cynamonu i curry. Gotować do miękkości, zmiksować, zabielić mlekiem kokosowym. Podawać z drobnymi grzankami z razowego pieczywa doprawionymi czosnkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka98 20.11.2011 13:17
Uwielbiam zupy cebulowe, a ten wygląda wyjątkowo ciekawie dzięki egzotycznym składnikom, na pewno spróbuję!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat