Zupa brukselkowa na szybko

Zupa brukselkowa na szybko

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brukselka

    40 dag
  • marchewka sztuka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziemniaki

    25 dag
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • skrzydełka kurczaka

    1 szt
  • śmietana 12-procentowa

    7 łyżek
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zupa brukselkowa na szybko

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa brukselkowa na szybko foto
Skrzydełko moczymy a następnie gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Po chwili do wywaru dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę i szczyptę przyprawy uniwersalnej.
Krok 2 - Zupa brukselkowa na szybko foto
W międzyczasie brukselkę myjemy i obieramy z pierwszej warstwy.
Krok 3 - Zupa brukselkowa na szybko foto
PO 15 minutach do gotującego się wywaru dodaję brukselkę, a 7-10 minut później pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość doprawieam zielem angielskim i liściem laurowym.
Krok 4 - Zupa brukselkowa na szybko foto
Warzywa gotujemy do miękkości. Nastepnie do wywaru dodajemy przyprawy sól, pieprz,przyprawe uniwersalną a potem dodaję śmietanę. Całość należy zagotować.
Krok 5 - Zupa brukselkowa na szybko foto
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Kikiriki 08.02.2017 10:41
Brukselkę mogę jeść pod każdą postacią. Pycha!
Ada-Gaba 31.12.2013 08:55
zdrowa i smaczna
Margaretkaw 17.08.2013 12:00
Pyszna zupa :)
mysza75 11.03.2013 18:51
Szybka i zdrowa :-)
Laila2786 11.03.2013 18:31
bardzo lubię taką
gosia561 11.03.2013 15:53
zdrowo,szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat