Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa brokułowa z kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

brokuł 1/2 średniego
kapusta biała 1/2 główki mniejszej
marchewka 1
kości schabowe 300 gram
śmietanka 12-procentowa 100 ml
mąka 1 łyżka
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa brokułowa z kapustą

Kroki postępowania

1
Kości wkładamy do garnka, zalewamy wodą, wsypujemy sól oraz przyprawę uniwersalną i gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. Po czym wyciągamy kości i obieramy z nich mięso.
Krok 1 - Zupa brokułowa z kapustą foto
2
Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Zupa brokułowa z kapustą foto
3
Kapustę szatkujemy, a brokuł płuczemy i dzielimy na małe różyczki. Wszystkie warzywa przekładamy do wywaru i gotujemy, aż będą miękkie.
Krok 3 - Zupa brokułowa z kapustą foto
4
Na koniec do zupy wlewamy śmietankę wymieszaną z mąką i w razie potrzeby przyprawiamy. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Krok 4 - Zupa brokułowa z kapustą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 05.08.2014 07:26
pyszności :)
Ali 01.08.2014 22:04
Brokuły kocham w każdej postaci! :)
Megg 01.08.2014 21:33
bardzo smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak