Zupa brokułowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    1 szt
  • bulion warzywny

    1 l
  • masło

    2 łyżki
  • śmietana kremówka

    1/4 szkl
  • mąka

    do oprószenia
  • sól, pieprz

    do smaku
  • ser lazur

    10 (błękitny)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brokuł podzielić na małe różyczki,oprószyć mąką i podsmażyć na maśle.Dodać do bulionu brokuły,ser i gotować około 10 min.Zupę zmiksować blenderem dodać śmietanę i doprawić do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat